Szerelmes hattyúk

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
15 dkg zsír
csipet só
1 kk.cukor
15 dkg liszt
6 tojás
Lekenéshez:
1 tojás
Töltelék:
1 cs.Dr.Oetker Házi krémes krémpor 9 dl tejjel elkészítve (Franciakrémes krémjével is isteni
de a krémpor gyorsabb és nagyon finom!)
Hulala tejszín


Elkészítés:
3 dl vizet megsózni,cukrozni és felforralni.Hozzáadni a zsírt,ha feloldódott,a lisztet is beleszórni.Addig főzni(kevergetve),míg teljesen sima lesz és elválik az edény falától.A tűzről lehúzva,egyenként beledolgozni a tojásokat.Csillagcsöves zsákba tölteni és ,majd a tepsibe szív alakot nyomni.A hattyú nyakát "S" alakot nyomva készítjük.Tetejüket felvert tojással megkenni,forró sütőbe tolni.230 fokon 5 percig,alacsonyabb hőfokon 15 percig sütni.Sütőajtót kinyitni TILOS! Ha aranyszínűek,sütőt elzárni,ajtaját kinyitni résnyire és 15 percet szárítani. Ha kihűltek tetejüket levágni ,kettévágni középen,ezek lesznek a hattyú szárnyai. Megtöltjük a krémmel,majd teszünk rá tejszínt, nyakukat belehelyezni a krémbe és rárakjuk a szárnyakat. (a nyakakat jobb ha külön sütjük meg,mert kevesebb idő kell neki ,mint a hattyú testének)




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu