Lábatlan

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
9 dkg finomliszt
9 dkg rétesliszt
3 ek kristálycukor
2 tojás
szétválasztva
1 csomag sütőpor
5 dkg olvasztott vaj
kb. 2 dl tej


Elkészítés:
A tojások fehérjét habbá verjuk, a palacsinta tobbi hozzávalóját osszekeverjuk, majd a habot is beleforgatjuk. 10 percig pihentetjuk. A palacsintasutoben egy kevés olajat vagy vajat megforrósítunk, és 1-1 ek tésztát ontunk, és mindkét oldalát pirosra sutjuk. Tálalhatjuk lekvárral, fahéjas porcukorral, nutellával, kakaóval vagy bármilyen ízlésunknek megfelelo toltelékkel. Ehetjuk akár onmagában, vagy a lábatlan tetejét megkenhetjuk, vagy ketto darabot osszerakunk, akár egy szendvicset. TIPP: Tetejére rajzolhatunk "smileykat, mosolyokat" a kovetkezo módon: 6 dkg tortabevonó csokoládét goz folott vagy mikrohullámú sutoben felolvasztjuk, és zsírpapírból osszesodort, szuk szájú tolcsérbe toltjuk. A palacsintasutoben egy kevés vajat megforrósítunk, és a tolcsérrel 3 helyen szemet, orrot, neveto szájat rajzolunk a felolvadt csokoládéból. Ezekre a helyekre 1-1 ek tésztát ontunk, és ha az alsó fele megsult, óvatosan megfordítjuk, hogy a díszítés felulre keruljon. Ebbol a mennyiségbol 24 darabot kapunk.


Gyerekkoromban a déd(!)nagymamám gyakran készített ilyen mini palacsintákat.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu