Búbos hús
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
csibetoltelék (2 zsemle
2 tojás
1 kk reszelt voroshagyma
2 ek olaj
petrezselyemzold
majoránna
torott bors
só)
8 szelet sertésborda
5 dkg vaj vagy 2 ek olaj
5 dkg reszelt sajt (ez el is maradhat)
só
Elkészítés:
A jól kivert, besózott hússzeleteket a zsiradékon vagy roston, illetve teflonedényben zsiradék nélkul mindkét oldalukon kisutjuk. Tuzálló tálban, egymás mellé ultetjuk, mindegyikre 1-1 púpos halom tolteléket nyomunk, és - ha szeretjuk - megszórhatjuk egy kevés reszelt sajttal is, de anélkul is finom.
Ha zsiradékon sutottuk a húst, az egészet leontjuk a pecsenyelével, ha zsiradék nélkul, akkor mindegyik megrakott hús tetejére borsónyi vajat vagy pár csepp olajat teszunk. A sutoben felso lángon addig sutjuk, amíg a toltelék át nem sult, és a teteje szép piros lett. (Készulhet borjúhúsból is.)
Unnepi étel.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu