Stefánia vagdalt

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Kb. 70 dkg darált sertéshús
2 db zsemle
fokhagyma

őrölt bors
őrölt füszerpaprika
tojás
ízlés szerint majoránna
étolaj
kb. 1 dl tej
kevés zsemlemorzsa


Elkészítés:
A zsemléket kiskockákra vágjuk és tejjel meglocsoljuk. A darált húshoz hozzáadjuk a megreszelt vagy apróra zúzott fokhagymát, a füszereket, a tojást és a zsemlekockákat. Jó alaposan összedolgozzuk, majd hengeres formára alakitom ki. A tetejét vékonyan megszórom zsemlemorzsával. Tepsibe teszem az aljára egy pici vizet öntök,és a húst meglocsolom étolajjal, majd előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt készre sütöm. Sütés után pár percig hűlni hagyjuk majd szeleteljük. Krumplipürével és savanyúsággal tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu