Nagypénteki túrós lepény

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
60 dkg liszt
3 dkg élesztő
5 dkg porcukor
1 kk zsír
2 tojás sárgája

1/2 l tej.


Elkészítés:
Az élesztőt 2 dl langyos, cukrozott tejben kell keleszteni. A többit tálba tesszük és a kelesztett élesztőt, meg a tejet hozzáöntjük. Meggyúrjuk a tésztát, és addig dagasztjuk, míg hólyagos lesz. Langyos helyen kelesztjük. Ha megkelt, elfelezzük, felét zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, ráöntjük a tölteléket, beborítjuk a tészta másik felével. Ezt meglocsoljuk híg, cukros tejföllel, az sem árt, ha ebbe teszünk 1 tojás sárgáját is. A tésztát megszurkáljuk villával. Töltelék: 1/2 kg túró, 2 tojás, 3 dkg vaj, 2 ek tejföl, kevés só. Összevágott kaprot is tesznek bele, ha édesszájú a család, cukrot is. Amikor a tészta teteje jó piros, akkor vesszük ki a sütőből. Kemencében az igazi.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu