Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Tejberizs torta hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás 25 dkg cukor 2 dl olaj 2 dl tej 30 dkg liszt 1 csomag sütőpor A töltelékhez és díszítéshez: 7 5 dl tej 16 dkg + 2 evőkanál cukor 1 kezeletlen citrom lereszelt héja 20 dkg rizs 14 lap zselatin (42 g ha nem lapot veszünk mindig meg kell szorozni hárommal annyi gramm)
80 dkg habtejszín
1 kg eper 2.5 dl almalé 1 csomag piros tortazselé
Tejberizs torta elkészítése:
A tészta hozzávalóiból az alaprecept szerint tortalapot sütünk. A tejet a cukorral, a citromhéjjal és a rizzsel kevergetve felforraljuk, a legalacsonyabb hőfokon 30-35 percig duzzadni hagyjuk. A zselatin beáztatjuk, kinyomkodjuk, és a rizsbe keverjük. Többször kevergetve kihűtjük. A süteményt vízszintesen kettévágjuk, az alja köré karikát teszünk. A tejszínt habbá verjük, kanalanként belekeverjük a rizst, a felét a lapra simítjuk, rátesszük a tetejét, és megkenjük a maradék rizzsel. 2 órán át hűtjük. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, félbevágjuk, és a tortára tesszük. A zselét az almalével és 2 evőkanál cukorral a csomagoláson olvasható utasítás szerint elkészítjük, és elosztjuk az epren.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés