Tejkaramellás sütemény

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1 édesített sűrített tej
1/2 csésze tej
3 tojássárgája
15-20 dkg vaníliás keksz
15-20 dkg tejcsokoládét aprítva
2 evőkanál lágy vaj
1 1/2 csésze tejszín
1 csésze tejkaramella


Elkészítés:
Egy edénybe öntsünk bele sűrített tejet és tejet, majd 3 darab tojássárgáját a keverékbe. Főzzük alacsony hőfokon, folyamatosan keverjük, amíg a krém meg nem sűrűsödik. Hűtsük és tegyük félre.A vaníliás kekszet és a csokoládét törjük apróra ( morzsalékosra ).Adjunk hozzá a vajat és az turmixoljuk 1 percig, vagy addig, amíg össze nem áll.A tejszínt verjük kemény habbá. Forgassuk ezt bele a tejes masszába. Folpackkal kibéleljük a tepsit és ennek aljára tesszük a kekszes masszát.Erre mehet a tejes massza. Helyezzük a fagyasztóba 30 percig vagy amíg meg nem szilárdul.Utána mehet rá a tejkaramella( a tejkaramellát akár otthon is elkészítheted ), erre mehet a tejszínes massza és a tetejére a kekszes. Hűtőbe tesszük az egészet kb. 3 órára.


Az eredeti Tejkaramellás sütemény receptje és a képe:tastemade

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu