Ecet azaz ecetsav.( vagy etánsav ).Kémiai vegyjele CH
3COOH.A teljesen tiszta vízmenetes ecetsav színtelen folyadék.Töményen az ecet igen maró hatású.Kereskedelmi forgalomban 10% és 20% vercióban kapható.
Főzelékek savanyúságok ízesítésére használják.A fehérborecetek és a vörösborecetek savtartalma már csak 6%-os.( borból vannak erjesztve ).Ezeket az ecetféléket saláták ízesítésre alkalmazzák. Léteznek természetesen gyümölcsecetek is amelyek már kb. 5%.És utoljára, de nem utolsó sorban léteznek még az ízesített ecetek:gyümölcs- és fűszerecetek.(Ide tartoznak:almaecet,málnaecet)
Elkészítési idő:45 perc
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:30 perc
Nehézségi foka:nagyon egyszerű
Elkészítési idő:45 perc
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:több másfél óránál
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:30 perc
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:45 perc
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:45 perc
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:több másfél óránál
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:60 perc
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:45 perc
Nehézségi foka:nagyon egyszerű
Elkészítési idő:45 perc
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:45 perc
Nehézségi foka:egyszerű