A nádcukor gyártása során visszamaradt melaszból készül. ( de szokták közvetlenül a cukornád levéből erjesztett és ez lepárolt égetett szesz. ) A "könnyű" rumokat főként különböző koktélok készítésénél használják fel.Még 2 fajtát különböztetünk meg:az arany és a sötét fajtákat.Az arany rum és a sötét rum fajtákat vagy italként fogyasszák vagy valamilyen ételhez keverik hozzá. A mai napig a jamaicai rumot tartják a legkiválóbbnak. Bármikor vásárolható és szobahőmérsékleten tárolható. A legnagyobb mennyiségben a rumot a karibi térségben és Latin Amerikában gyártják.
Elkészítési idő:60 perc
Nehézségi foka:nagyon egyszerű
Elkészítési idő:több másfél óránál
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:60 perc
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:60 perc
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:45 perc
Nehézségi foka:nagyon egyszerű
Elkészítési idő:60 perc
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:60 perc
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:45 perc
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:45 perc
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:75 perc
Nehézségi foka:közepesen nehéz
Elkészítési idő:60 perc
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:30 perc
Nehézségi foka:egyszerű