½ csésze vaj ½ csésze cukor ¼ csésze barna cukor 3 tojás 1 teáskanál vanília 1 ½ csésze liszt ½ teáskanál só 1 teáskanál fahéj ¼ teáskanál sütőpor 4 és fél csésze vegyes bogyós gyümölcsök (szeder; áfonya; málna) porcukor
Egy tálba mehet bele:a vaj,cukor és a barna cukor. Összekeverjük. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével(egy tojás összekeverés, ismételjük minden tojásnál ), majd adjuk hozzá a vaníliát. Habverővel addig keverjük , amíg egynemű nem lesz. Forgassuk bele a lisztet, sót, fahéjat, és a sütőport, összekeverjük.Utána forgassuk bele a gyümölcsöket. Kivajazott tortaformába rakjuk, és előmelegített sütőben kb. 180 fokon kb. 40 percig aranybarnára sütjük. 30 percig hagyjuk hűlni tálalás előtt.A tetejét porcukorral szórjuk meg.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés