Tandoori csirke

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1/2 c. sima joghurt
2 gerezd fokhagyma lereszelve
1/2 evőkanál reszelt friss gyömbér
1 evőkanál paprika
1 tk. garam masala
1/2 tk. őrölt kurkuma
1/2 tk. őrölt koriandermag
1/4 tk. Cayenne
1 evőkanál. friss citromlé
4 kis csirkecomb
1 evőkanál olívaolaj

bors
2 kis vöröshagyma 1-1.5 cm vastag szeletekre vágva
citromszeletek és friss koriander a tálaláshoz


Elkészítés:
Egy közepes tálban keverjük össze a joghurtot, a fokhagymát, a gyömbért, a paprikát, a garam masala-t, a kurkumát, a koriandert, a cayenne paprikát és a citromlevet. Adjuk hozzá a csirkét, és forgassuk meg bevonatba, és hagyjuk állni 20 percig (legfeljebb 4 óráig). Kenjük be olajjal a légsütő kosarát. A csirkemellet kivesszük a pácból, 1/2 teáskanál sóval ízesítjük, és bőrös felével felfelé kosárba rendezzük. Levegőn kb. 200°C-on sütjük kb. 12 percig. A hagymát olajjal meglocsoljuk és még megszórjuk 1/4 teáskanál sóval és borssal, majd szórjuk szét a csirkedarabokra. Légkeverésen addig sütjük, amíg a csirke megpuhul, a hagyma pedig aranybarna nem sül és puha nem lesz, kb. 8-12 percig. Tegyük a tálra a citromkarikákkal együtt, és ízlés szerint szórjuk meg korianderrel.


Tandoori csirke eredeti receptje és a hozzá tartozó képe:goodhousekeeping

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu