Elkészítési idő: 15 perc Nehézségi foka: nagyon egyszerű Árkategória: olcsó
Garam masala fűszerkeverék hozzávalók:
4 evőkanál egész koriander 1 evőkanál római kömény
1 evőkanál szemes fekete bors 1 evőkanál szárított gyömbér 3-4 szem fekete kardamom ¾ evőkanál szegfűszeg ¾ evőkanál fahéj ¾ evőkanál babérlevél
Garam masala fűszerkeverék elkészítése:
A gyömbér kivételével az összes fűszert beletesszük egy edénybe. Folyamatosan kevergetve megpirítjuk kb 4. perc alatt takarék lángon. Hagyjuk kihűlni. Utána kardamomból az apró magokat vegyük ki. Ezt keverjük hozzá a többi fűszerhez. Őrőljük meg a garam masalánkat. Száraz helyen, sötétben akár hónapokig is megőrzi a minőségét.
Megjegyzés: EZ egy indiai fűszerkeverék.Rengeteg változata létezik. Egyesek szerint ahány indiai család van annyi féle verzió létezik belőle.
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés