Könnyű kókuszos jégszelet

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
400 g-os csomag keksz
200 g olvasztott vaj
500 g porcukor
240 g (4 csésze) kókuszreszelék
395 g édes sűrített tej
2 tk vanília kivonat
rózsaszín folyékony ételfesték


Elkészítés:
Egy 18 cm x 28 cm-es tepsit kivajazunk. Az alapot és az oldalakat sütőpapírral béleljük ki, a hosszú szélek felett 2 cm-rel nyújtsuk ki a papírt. A kekszet feltörjük, és a robotgép táljába tesszük. Addig dolgozzuk, amíg a keverék finom morzsára nem hasonlít. Adjuk hozzá a vajat. Addig dolgozzuk, amíg össze nem keverjük. Nyomjuk a keveréket az előkészített serpenyő aljára. Tegyük a hűtőbe. Egy nagy tálban keverjük össze a porcukrot és a kókuszt, és készítsünk mélyedést a közepébe. Adjuk hozzá a sűrített tejet és a vaníliát. Keverjük jól össze. Az elkészített alapra nyomkodjuk a kókuszos keverék felét. Adjunk hozzá 2-3 csepp ételfestéket a maradék kókuszos keverékhez. Jól keverjük össze, ha szükséges, adjunk hozzá extra ételfestéket, hogy halvány rózsaszín színű legyen. Nyomjuk rá a rózsaszín kókuszos keveréket a szelet tetejére, meleg kanál segítségével egyenlítsuk ki a tetejét. Hűtőbe tesszük legalább 4 órára, vagy amíg megdermed. Hagyjuk a szeletet 10 percig szobahőmérsékletre melegedni, mielőtt felvágnánk. Négyzetekre vágva tálaljuk.


Könnyű kókuszos jégszelet eredeti receptje és képe:taste

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu