Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: nagyon egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Paradicsom szósz ( házi ) hozzávalók:
4 kg nagyon érett paradicsom; mosott és durván aprítva 1/4 csésze extra szűz olívaolaj friss oregánó 1 1/2 teáskanál tengeri só 1/2 teáskanál citromsav 2 teáskanál extra szűz olívaolaj
Paradicsom szósz ( házi ) elkészítése:
Helyezzük a paradicsomot, az ( 1/4 csésze )olajat és az oregánót egy nagy serpenyőbe. Forraljuk fel. Csökkentsük a hőt,pároljuk 10 percig, vagy addig, amíg a paradicsom bőre le nem válik a testtől. Tegyük félre 10 percig, hogy kissé lehűljön. Távolítsuk el és dobjuk el az oregánót. Melegítsük elő a sütőt kb. 160 fokra. Nyomja a paradicsomkeveréket finom szitán át. Távolítsuk el a magokat és a bőrt. Adjunk hozzá sót és citromsavat paradicsompüréhez. Keverjük jól össze. Sütőpapírral bélelt tepsiben szépen takarékon sütjük kb. 3 órán keresztül. Addig sütjük amíg vörösesbarna színű paszta lesz, és a folyadék teljesen elpárolog. Hagyjuk kihűlni.Tiszta üvegekbe rakjuk és olajat eloszlatjuk a tetején. Jól lezárjuk az üveget. Hűtőszekrényben akár 1 hónapig , vagy legfeljebb 6 hónapig fagyasztható.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés