Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
4 sajtos réteges csirkemell hozzávalók:
csirkemell kb. 1 kg liszt 5 darab tojás só bors kevés tárkony natúr edami füstölt edami chedar sajt mozzarella vaj
4 sajtos réteges csirkemell elkészítése:
A csirkemellet szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk,sózzuk, borsozzuk. A sajtokat lereszeljük.
A kerámia tepsit kivajazzuk. A csirkemelleket megforgatjuk lisztben majd tojásban. Beletesszük a tepsibe. Amikor egy sor kész mehet rá a reszelt sajtok. Erre mehet megint a csirkemell és sajt...A tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal. A mozzarellát felszeleteljük és a rétegek közé tesszük.
Készítünk kicsi tálkába egy fűszer keveréket:só, bors kicsi tárkony.Összekeverjük. A rétegeket ezzel megszórjuk ízlés szerint.
Lefedjük alufóliával és kb. 200 fokon sütjük kb. 20 percig. Utána az alufóliát levesszük és kb. 180 fokon sütjük kb. 35-40 percig sütjük. A sajt a tetején aranybarnára kell, hogy süljön.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés