Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Kandírozott dió hozzávalók:
1 1/2 csésze nyers dió felét 1/2 csésze cukor 1/8 teáskanál durva só
Kandírozott dió elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt kb. 175 °C-ra, és helyezzük a rácsot a sütő közepére.
A diót egy tepsire fektetjük egy rétegben. 5 percig sütjük, amíg kissé sötétebb színű és illatos lesz.
Ha nem pirított eléggé, pirítsunk még 1 vagy 2 percig. Ügyeljünk arra, hogy ne égessük meg őket. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni a tepsiben egy rácson.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Vegyünk elő két villát is.
Öntsünk cukrot egy közepes, vastag aljú serpenyőbe, és helyezzük közepes lángra. Fakanállal keverjük össze, amikor a cukor olvadni kezd.Keverjük tovább, amíg az összes cukor el nem olvad, és a színe közepesen borostyánsárga lesz, kb. 5-10 percig.
Adjuk hozzá a diót a serpenyőbe. Gyorsan keverjük össze, és győződjünk meg róla, hogy minden darabot bevont folyékony cukorral.Ezt követően tegyük a két villa segítségével az előkészített tepsibe a dió darabokat. A diót szórjuk meg sóval.
Hagyjuk teljesen kihűlni a diót. Tegyük légmentesen záródó edénybe, és tároljuk legfeljebb egy hétig szobahőmérsékleten.
Megjegyzés: Kandírozott dió eredeti képe és receptje:
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés