Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Eckler fánk hozzávalók:
10 dkg vaj 10 dkg liszt 5 darab tojás só A töltelék
1 csomag vanília ízű pudingpor ( főzős )
5 dl tej 3 evőkanál cukor
3 dl tejszín
kakaó porcukor A máz
10 dkg étcsokoládé
Eckler fánk elkészítése:
Kb. 1 dl enyhén sós vízben forraljuk fel a vajat.Ezután adjuk hozzá a lisztet. Folyamatos kevergetés mellett addig kavarjuk amíg el nem válik az edény falától.Hagyjuk hűlni. ( akkor jó, ha langyos ). A tojásokat egyesével adjuk hozzá és alaposan kikeverjük. ( a tojásból hagyni kell a kenéshez )A kapott masszát habzsákba töltjük. A tepsibe vastag csíkokat nyomunk, ügyelve arra, hogy kellő távolságra legyenek egymástól. Hagyjuk pihenni kb. fél órát. Tojással megkenjük a tetejét. Kb. 200 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. egy negyed órát. Sütés után hagyjuk hűlni. Utána felvágjuk hosszában 1/3-2/3 arányban. A pudingot elkészítjük.Tejszínhez adjuk a porcukrot és a kakaót. A tejszínt kemény habbá verjük fel. A pudingot habzsákba tesszük és belenyomjuk az üregekbe.( sokat ).Utána erre tesszük rá a tejszínt ugyan ezzel a módszerrel.Erre megy rá a szétvágott rész másik fele. Az étcsokoládét megolvasztjuk és rácsorgatjuk az egésznek a tetejére.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés