Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Kocsonya hozzávalók:
Sertésköröm sertéscsülök sertésbőr só egész fekete bors őrölt bors viz 1-1 szál sárgarépa fehérrépa 1 vöröshagyma kb. 5-6 db egész fej fokhagyma
Kocsonya elkészítése:
A megtisztitott, megmosott és feldarabolt körmöket és a csülköt hideg vizben feltesszük főni, nagy fazékban. Amikor felforr akkor leszedjük a habját, majd beletesszük a hagymákat és a zöldségeket és lassú tűzön kb. 5 óra hosszáig főzzük. A vége felé hozzáadjuk a füszereket is. Amikor kész akkor a fazékból kiszedjük a húsokat és kicsontozzuk. Ezek után tányérokba szétosztjuk, és rászűrjük a levét. Hűvös helyen tároljuk, hogy a kocsonya megaludjon.
Megjegyzés: Legegyszerübb, ha addig főzzük a húst amig a csontról le nem válik.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés