Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: közepesen nehéz Árkategória: közepesen olcsó
Kráter sütemény hozzávalók:
A krémhez:
9 dl tej
2 cs. vaníliás pudingpor
8 evőkanál cukor
Ezt a krémet kelllegelőször megfőzni de nem kell kihűteni. Ezután összeállít juk a piskótát.
Hozzávalók a tésztához:
5 db tojássárgája
25 dkg cukor
1 cs. van. cukor
1 dl tej
1 dl olaj
Ezeket robotgéppel habosra keverni majd beleszórniapránként:
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
2 evőkanál keserű kakaóport
Kráter sütemény elkészítése:
Az 5 db tojásfehérjét kemény habbá verjük és a masszába forgatjuk. Nagy gáztepsit
kivajazunk és kilisztezünk majd beleöntjük a masszát. A pudingot evőkanállal elszórtan a másszára halmozzuk. Előmelegített sütőben kb. 5-ös fokozaton megsütjük, tűpróba. A forró
sütit vékonyan megkenjük: 1 kispohár tejfölben elkevert 2 evőkanál cukorral. Ezután már nem kell visszatenni a sütőbe.
A receptet ennyiszer mentették el:3 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés