Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Krémleves egresből hozzávalók:
fél kg érett egres( büszke ) 7.5 dl tej 4 ek. tejföl 1 kanál liszt pici só kristálycukor reszelt citrom héja HAbgaluska:3 darab tojásfehérje kristálycukor
Krémleves egresből elkészítése:
Enyhén sós, cukros vízben az egrest megfőzzük. Áttörjük a szitán. Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot. Felhígítjuk a levével és a tejjel, utána összeforraljuk. Kemény habot verünk a tojásfehérjéből a habgaluskához. Cukorból vízzel sűrű szirupot főzünk, és ezt csorgatjuk a habba. Habverővel kikeverjük. Galuskákat kanállal rakjuk a krémlevesünkbe.
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés