Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Burgonyagombóc hozzávalók:
25-30 dkg pörkölt 2 dl tejföl 30 dkg liszt
egy tojás ih kg főtt burgonya és só
Burgonyagombóc elkészítése:
A lisztből, az áttört burgonyából egy tojással burgonyás
tésztát készítünk, és mint a szilvás gombócból, a kinyújtott
tésztából fél tenyérnyi négyzeteket vágunk.
A pörkölt húst átdaráljuk. Levében elkeverjük a tejfölt.
A darált pörkölttel megtöltjük a burgonyás tésztát, gombócokat
formálunk belőle, és lobogva fővő, gyengén sós vízben
kifőzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, a tej fölös pörköltlébe forgatjuk, és néhány percig együtt forrósítjuk.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés