Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: közepesen nehéz Árkategória: közepesen olcsó
Szilvás lepény hozzávalók:
a tésztához 30 dkg liszt 20 dkg vaj vagy 16 dkg
margarin 3 dkg porcukor 1/2 dl tejföl 2 db tojássárgája só
A tészta felső részéhez: 3 db tojássárgája 8 dkg porcukor
1.5 dl tejföl 5 dkg liszt és 5 db tojásfehérje
A töltelékhez: 80 dkg szilva 5 dkg porcukor 4 dkg morzsa vagy darált dió.
Szilvás lepény elkészítése:
A lisztet, a zsiradékot, 3 dkg porcukrot, 2 db tojássárgáját,
1/2 dl tejfölt összegyúrunk, majd rövid ideig pihenni hagyjuk.
Vékonyra kinyújtjuk, a sütőlemezen villával megszurkáljuk,
és félig megsütjük. Ha kihűlt, egyenletesen rárakjuk a 80 dkg
kimagozott és kettéhasított szilvát, megszórjuk 5 dkg porcukorral
és a 3 dkg morzsával vagy darált dióval, majd bevonjuk
a következő masszával: a három tojássárgáját és a 1,5 dl
tejfölt 4 dkg cukorral, és 5 dkg liszttel habosra keverjük, majd
hozzáadjuk az öt tojásfehérjéből vert és 4 dkg porcukorral
ízesített kemény habot, a szilvás tésztátegyenletesen bevonjuk
vele, és közepes hőfokú sütőben megsütjük.
A receptet ennyiszer mentették el:3 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés