Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: közepesen nehéz Árkategória: közepesen olcsó
Karamellás hatlapos hozzávalók:
60 dkg liszt 10 dkg zsír 3 evőkanál porcukor 1 csomag szalalkáli 150 ml tej 1 nagy tojás 175 g tejföl csipet só A krémhez:
40 dkg g kristálycukor 1 liter tej szétosztva 5-5 dl-re 1 tojás 1 csomag karamellás pudingpor (főzős) 2 púpozott evőkanál liszt 100 g szoba hőmérsékletű vaj
Karamellás hatlapos elkészítése:
Egy tálban elkeverjük a pudingport , lisztel, tojással, 5 dl tejjel.Addig keverjük amíg csomómentes nem lesz.
A maradék tejet langyosítsuk meg.A cukrot tegyük egy nagy edénybe. Hagyjuk hagy olvadjon meg, majd addig melegítjük, amíg szép aranyszínű nem lesz.
Mehet a langyos tej hozzá óvatosan, apránként öntsük hozzá, folyamatosan kevergetve. Mikor az összes tejet beleöntöttük, kicsit visszaszilárdulhat a karamella, így addig kevergetjük míg teljesen felolvad.
Ezután hozzáöntjük a pudingporos keveréket és addig főzzük míg sűrű nem lesz.Melegen hozzákeverjük a vajat, majd folpackkal letakarjuk. Hűvös helyre tesszük pihenni.
A tésztához a szalalkálit elkeverjük a tejben.
A zsírt kissé elkeverjük a liszttel, majd a többi hozzávalóval könnyen kezelhető tésztává gyúrjuk. Ha túl lágy liszttel, ha túl kemény tejföllel javíthatjuk.
6 részre osztjuk és letakarjuk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A tepsibe sütőpapírt teszünk.
A tésztákat a tepsi méretére nyújtjuk és laponként kb. 10 percig sütjük. A tésztának világos kell, hogy maradjon!
A krémet 5 részre osztva megkenjük a lapokat, sorban egymásra téve őket.Letakarjuk pl. konyharuhával és betesszük a hűtőbe pihenni. Eközben megpuhul a tészta is. Tálaláskor porcukorral megszórjuk. ( Karamellaöntet is meglocsolhatjuk )
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés