A túró felét elkeverjük a cukorral, a citrommhéjjal és a tojással. A túró másik felét összedolgozzuk a tejjel, olajjal, a 3 evőkanál cukorral, vaníliamagokkal, és a sóval. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és hozzááadjuk a túrós masszához. Jól összedolgozzuk a tészztát, majd kb. 30x50 cm-es téglalappá nyújtjuk ki desszkán. A kinyújtott tésztá ra simítjuk el a túrós-tojásos tölteléket, rászórjuk a megmosott és lecsepegtetett mazsolát, valamint a durvára vágott diót. Szorosan tekerjük fel, mint a piskótatekercset. A tekercset 13-14 egyforma vastag szeletre vágjuk. Ezeket a szeleteket kivajazott, 24 cm átmérőjű tortaformában osztjuk el egymás mellé úgy, hogy egymástól egyforma távolságot hagyva kitöltsék a formát. A torta tetejét kevés vízzel elkevert tojássárgájával megkenjük, és a rászórjuk a vágott diót. A kenéshez használjunk sziilíkonecsetet. A tésztát 170 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütjük.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés