Ehhez az ételhez a pisztrángot megsüthetjük faszénparázson is. Ebben az esetben az egész pisztrángokat 2 cm-es közönként késsel bevaggdossuk, beirdaljuk. Sóval bedörzsöljük, és kis idő elteltével faszénparázson többször megforrgatva lassan megsütjük.
Ha serpenyőben készítjük el, céllszerű a pisztrángokat kifilézni. A filéket sózzuk, és zsemleemorzsában megforgatjuk. Forró olajban mindkét oldalát megsütjük. A zölddborsót sós, cukros vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, és az olvasztott vajban felforrósítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a fiinomra vágott kaprot hozzáadjuk. Pár percig pirítjuk, aztán liszttel megszórjuk. Felengedjük a tejszínnel és a borral, majd kiforraljuk. Tálaláskor a pisztrángokat a kapros zöldborsóval bevonjuk. Köretnek párolt zöldségeket és petrezselymes burgonyát adhatunk.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés