Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Sajtgolyó hozzávalók:
2 db burgonya 5 dkg liszt
4 dkg vaj vagy margarin 7 dkg reszelt sajt 1 egész tojás 1 gerezd fokhagyma 1 mokkáskanál törött fekete bors 1 púpozott mokkáskanál só zsemlemorzsa a bundához olaj a sütéshez
Sajtgolyó elkészítése:
A burgonyákat jól megmossuk, héjában megfőzzük. Amikor megfőttek, a héját leszedjük, és áttörjük. Az áttört főtt burgonyával összegyúrjuk a megpuhított vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, a felvert tojást, a szétzúzott fokhagymát, a reszelt sajtot és a fűszereket. A masszából vizes kézzel kis diónyi golyókat gyúrunk, majd zsemlemorzsában megforgatva, bő, forró olajban, erős lángon aranybarnára sütjük. Hidegen és melegen is egyaránt nagyon finom!!:))
Zöldséggel vagy kenyérkockával is fogyasztható...
A receptet ennyiszer mentették el:8 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés