Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Ricotta házilag hozzávalók:
2 liter tej 1 pohár tejszín 1/2 teáskanál só
3 ev. frissen csavart citrom leve
Ricotta házilag elkészítése:
Forraljuk fel a tejet, a tejszínt és a sót.Időként keverjük meg és ne hagyjuk leégni. Utána tegyük hozzá a citromlevet. Takarékra vegyük le a lángot és folyamatosan kevergessük, addig amíg meg nem alvad. ( ez nagyjából kb. 2 perc ). Ezt öntsük tésztaszűrőbe amelyet kétrétegű gézszerű anyaggal béleltünk ki. Hagyjuk kb. egy órán át lecsepegni. A ricottát tegyük lefedve a hűtőszekrényben kb. 2 napig.
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés