Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Csreresznyebefőtt hozzávalók:
1.8 kg cseresznye 2 ek. cukor üvegenként 2 szem szegfűszeg egész fahéj 2.5 dl forró víz
Csreresznyebefőtt elkészítése:
Megmossuk a cseresznyét. Sterilizált üvegekbe tesszük. Az üvegek tetejére cukrot teszünk. Beledobjuk a szegfűszeget és a fahéjat. Vizet forralunk.Ezt öntjük rá. Fóliával fedjük be. Az üvegek tetejét szorosan rácsavarjuk. Így állítjuk bele egy nagy edénybe őket. Felengedjük langyos vízzel az edényt, úgy hogy az üvegek 3/4 részéig lepje el. Tűzhelyre így tesszük fel. Forrástól számított 20 percig lassan főzzük. Amikor ezzel végeztünk száraz dunsztba tesszük.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés