Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Vegyes bogyós gyümölcsös pite hozzávalók:
10 graham keksz fél csésze vaj 220 g lágy krémsajt 1/4 csésze juharszirup 1 csésze áfonya 1 csésze eper( szeletelve ) 4 ek. víz 2 ek. citromlé 1/4 csésze cukor 2 ek. kukoricakeményítő
Vegyes bogyós gyümölcsös pite elkészítése:
A kekszet morzsásra összetörjük. Olvasztott vajjal keverjük össze. Egy kör alakú tortaformába öntjük a kekszet, és elsimítjuk. A tortaforma oldalára is feltapasztjuk. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a krémsajtot és a juharszirupot.Közepes lángon a gyümölcsök felét két evőkanálnyi vízzel és citromlével és cukorral forraljuk meg. 2-4 percig főzzük, vagy amíg a cukor fel nem oldódik.Egy kis tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt a 2 evőkanálnyi vízzel. Öntsük hozzá a gyümölcsöshöz és még kb. 2 percig forraljuk, addig amíg be nem sűrűsödik. A keveréket 5 percig hűlni hagyjuk.A kekszes rétegre a krémsajtos réteget egyenletesen eloszlatjuk. A fennmaradó áfonyákat és az epreket egyenletesen szórjuk őket a krémsajtréteg tetejére.Ezután öntsük a főtt bogyó keveréket a friss gyümölcs és krémsajt tetejére.A tálalás előtt 1,5-2 órán keresztül teljesen hűtsük le a pite-t a hűtőszekrényben.Tejszínhabbal tálaljuk...
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés