A salátának való uborkákat jól megmossuk, meghámozzuk,
és uborkagyalun legyalulva gyengén besózzuk. Ha levét jól
kiadta, tiszta ruhában jól kicsavarjuk. Éjszaka két ruha és
két tiszta deszka között jól kipréseljük, hogy a leve kicsurogjon.
Az üveg aljára egy réteg sót, erre kétujjnyi uborkát, ismét
sót és uborkát teszünk. Így rakjuk le rétegezve, a tetejére sót
teszünk.
Használat előtt többször váltott hideg vízben jól átmossuk,
kiáztatjuk, majd az elkészített ecetes salátalébe tesszük, ezt
azonban már nem kell megsózni. Az üveg tartalmát nem kell
egyszerre felhasználni, bármikor kivehetünk belőle, és visszaköthetjük,
nem romlik meg.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés