Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: közepesen nehéz Árkategória: közepesen olcsó
Sült tésztaroládok sertéshússal hozzávalók:
40 dkg sertéscomb 20 dkg kínai kel 2 húsos papríka 1 csokor újhagyma 10 dkg gomba 2 chilipaprika 3 evőkanál ketchup 1 evőkanál szójaszósz 1 tojás 3 evőkanál kukoricaolaj diónyi friss gyömbér 1 evőkanál szezámolaj só bors olaj a sütéshez
A tésztához: 3 csésze liszt
1 csésze meleg víz 1 kiskanál só
Vagy: 3 csésze liszt 3 tojás 3 csésze víz 1 kiskanál só
Sült tésztaroládok sertéshússal elkészítése:
Az átszitált lisztből, és tetszés szerint az egyik változat hozzávalóiból
kemény tésztát gyúrunk. Cipót formálunk a masszából,és nedves ruhába tekerve 2 óráig pihentetjük. Wokban felhevítjük az olajat, megfuttatjuk rajta az apróra vágott gyömbért, majd rátesszük a darált húst. Meghintjük sóval,
borssal és erős tűzön megpirítjuk. Hozzákeverjük a megmosott,apróra vágott újhagymát, paprikát, gombát, és a felmetélt kínai kelt. Szójaszósszal, ketchuppel, pár csepp szezámolajjal ízesítjük, és jól összerázzuk, A tésztát 2 mm vastagra nyújtjuk, majd 15x13 cm-es téglalapokra vágjuk. A széleit
megkenjük felvert tojással, majd közepére tölteléket halmozunk.A tésztát szorosan feltekerjük, hogy sülés közben ki ne nyíljon. Bő, forró olajban kisütjük, majd tálalásker félbevágva tesszük az asztalra.Külön tálkában szója-, chiliszószt vagy édes-savanyú mártást kínálunk hozzá.
Megjegyzés: kínai étel
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés