Bélszínszelet hirtelen sütve (bifsztek) elkészítése:
A bélszínt hártyáitól megtisztítva, 10-12 dkg-os szeletekre vágjuk.
Megsózzuk, borsozzuk, hagymakarikákat rakunk rá, amit
sütéskor leszedünk róla, a szeleteket olajjal átkenjük, és 1-2
óráig állni hagyjuk. Kevés forró olajban vagy zsiradék nélkül
teflonedényben, illetve roston pár percig mindkét, oldalát pirosra
sütjük. Belsejének piros színűnek kell lennie. Azonnal tálaljuk.
A visszamaradt zsiradékból kevés vízzel pecsenyelevet készítünk, ezt külön csészében adjuk mellé. Sült burgonyával,párolt zöldségekkel, salátákkal tálaljuk. Tetejére 1-1 tükörtojást szoktak fektetni. Ketchup, mustár nem hiányozhat mellőle:)
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés