Elkészítési idő: 75 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Húsos savanyúkáposzta-leves hozzávalók:
25 dkg savanyú káposzta
25 dkg füstölt sonka
25 dkg sertéshús csont nélkül
4 l víz
1 közepes fej vöröshagyma
0.5 dl olaj
1 evőkanál liszt
2 szál fehérrépa
2 szál sárgarépa
2 kávéskanál őrölt paprika
Húsos savanyúkáposzta-leves elkészítése:
Feltesszük főni a káposztát külön fazékba a kockára vágott húst is.
Amikor félkész mindkettő akkor a kockára vágott zöldségeket is hozzáadjuk.
Olajban üvegesre dinszteljük a hagymát. Utána hozzáadjuk a lisztet, összepirítjuk és hozzáadjuk a pirospaprikát. Hideg vízzel öntjük fel.
A kész levesben forraljuk össze.
Tálalásnál egy kis tejfölt adhatunk hozzá.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés