Télen sem ördöngösség padlizsánkrémet készíteni, ha nyáron gondoskodunk a hozzávalóról: a padlizsánt rostlapon, faszénparázson vagy gázplatnin megsütjük. Akkor jó, ha olyan ropogós a héja, hogy szinte beszakad. A megsült padlizsánt megsózzuk, konyha ruhával betakarjuk, és hagyjuk egy kicsit hűlni. A sótól meg a hőtől enged egy kis levet, igy könnyebb lesz majd lehúzni a héját. A megtisztított padlizsánokat szorosan, steril befőttesüvegekbe nyomkodjuk - ekkor már kicsit pépes állagot öltenek -, és mindegyik üveg tetejére teszünk egy karika paradicsomot. Az üvegeket lezárjuk, majd egy nagy lábasba tesszük, amit háromnegyedéig feIöntünk vizzel. 20-25 percig rotyogtatjuk, azután kivesszük a vízből, és takarókba bugyolálva 3-4 napig száraz gőzben hagyjuk hűlni.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés