Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: drága
Libamáj zsírban sütve hozzávalók:
80 dkg libamáj 1.6 kg libaháj.
1.5 fej fokhagyma 1 l tej
lilahagyma só pirospaprika
Libamáj zsírban sütve elkészítése:
A libamájat sütés előtti napon beáztatjuk tejbe. A tejbe egy gerezd fokhagymát teszek. A libahájat tejbe tesszük fel főni ( előtte felkockázzuk ). Amikor zsírjára sült akkor a tepertőt kivesszük belőle.
Ebben a zsírban fogjuk sütni a májat. Teszünk még a zsírba még egy kis fokhagymát. A lassú tűzön kell sütni, kb. 45 percig. Sütésnél az a legjobb, ha ellepi a zsír a májat. A legvégén sózom, kevés pirospaprikát teszünk bele, de ezzel már nem sütjük tovább.
Ha egy hústűt beleszúrunk a libamáj legvastagabb részébe és nem jön belőle véres lé, akkor kész.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés