Krém:
5 dkg vaj 15 dkg porcukor 3 ev. liszt
3 darab tojás 2 dl tej 2 cs. van. cukor
1 dl fekete kávé
Eszterházy-torta elkészítése:
A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük.A tojásfehérjét is felverjük. Hozzáadjuk a kávét és a kakaót. A felvert fehérjével óvatosan összekeverjük. Amikor ez megvolt óvatosan a diót is hozzáforgatjuk. Egy kivajazott tortaformába kisütjük.Amikor készre sült hagyjuk kihűlni.
Sűrűre kell főznöd a tejet, a kávét és a lisztet. Ezt hagyni kell kihűlni. Habosra kell keverned tojássárgákat az olvadt vajjal és a vaníliás cukorral Ezt a kihűlt előző masszába keverd bele.
A tésztát kettévágjuk krémmel töltjük meg.Majd a külsejét is be kell kenni krémmel.( Ízlés szerint díszítheted dióval a tetejét és az oldalát. )
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés