Sós vízben a babot megfőzzük. Amikor kezd megpuhulni hozzáadjuk a fokhagymát és a sárgarépát felkarikázva. Egy ev. kanál lisztből és olajból rántást készítünk.
Utána elkészítjük a csipetkét.
Összegyúrjuk a hozzávalókat, úgy hogy könnyedén gyúrható legyen. Vesszünk egy csipetnyit és kisodorjuk kicsi henger alakúra. Majd elcsipkedjük lisztes tálra...
Amikor minden puhára főtt a levest berántjuk.Összeforraljuk. Ezután hozzáadjuk a csipetkét. Pár percig főzzük amíg a csipetke megfő...( kb. 15 perc )Sóval és ecettel ízesítjük ízlés szerint...( Tejföllel is tálalhatjuk. )
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés