Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Leves spárgával hozzávalók:
fél kg zöldspárga 4 dl tej 10 dkg sajt 1 kanál olívaolaj 1 dl fehérbor liszt só fehérbors 3 dkg margarin fokhagyma szerecsendió
Leves spárgával elkészítése:
Levágjuk a végeit a spárgának. Feldaraboljuk. Ezután enyhén sós, cukros vízben megfőzzük. Megolvasztjuk a vajat. Az összezúzott fokhagymát ebben pirítjuk meg és lisztel megszórjuk. Pirítjuk, majd ráöntjük a spárga főzőlevével és a tejjel. Megfűszerezzük, beletesszük a spárgák többségét. Állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a lereszelt sajtot. Amikor megolvadt, beleöntjük a bort. A megmaradt pár darab spárgát díszítésre használjuk fel.
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés