Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Lencseleves barna és vöröslencséből hozzávalók:
20 dkg barna lencse 25 dkg vörös lencse fél kg füstölt hús 10 dkg vaj 1 ek. mustár 2-2 ek. cukor és finomliszt 1 darab babérlevél 1 kk. kömény 20 % tejföl
Lencseleves barna és vöröslencséből elkészítése:
Felkockázzuk a húsunkat. Ezt így megfőzzük. Amikor már majdnem készen van hozzáadjuk a 20 dkg barna lencsét és a 25 dkg vörös lencsét. A babérlevelet is beledobjuk és közepes lángon főzzük. Vajat megolvasztjuk és hozzáadjuk a cukrot és karamellizáljuk. Mehet bele a liszt, és világosbarnára pirítjuk. Megfűszerezzük, vizet öntünk hozzá és mustáros tejföllel kikeverjük. Behabarjuk. Legvégül mindent összeforralunk.
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés