A Trüffel krém:600 ml tejszín
600 g étcsokoládé vanília cukor( a rúd a legjobb ) 18-20 db trüffelgolyó 20 dkg étcsokoládé 100 ml tejszín 50 g margarin
1 csomag csokis tortadara
Trüffel torta elkészítése:
A tejszínt és a csokoládét kevergetjük folyamatosan és összemelegítjük. Vaníliával megízesítjük és utána a hűtőbe tesszük pihenni egy éjszakát.Ezután a pihentető után habverővel habosra verjük fel. A trüffelgolyók elkészíthetjük előző nap és ugyanúgy a hűtőben hagyjuk pihenni egy estét.Az összetevőit vízgőz felett olvasztjuk meg.Pihentetés után forgatjuk meg a csokidarában.A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a tortaformában kisütjük előmelegített sütőben.Amikor készre sült hagyjuk hagy hűljön ki. Majd 3 részre vágjuk fel.A kész krémet a lapokra elosztva szétkenjük, úgy, hogy az oldalára is maradjon. Vízgőz felett csokit olvasztunk és ezt öntjük a torta tetejére. Kis habkarikát teszünk és kicsi trüffelgolyókat teszünk a tetejére.
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés