Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: olcsó
Spenótos saláta hozzávalók:
2 darab tojás gyöngyhagyma ecet csipet só csipet cukor
olívaolaj ízlés szerint 3/4 csésze friss zsemlemorzsa
szalonna ( ez felkockázva ) frissen őrölt bors
Spenótos saláta elkészítése:
Vizet forralunk, és ebben kb 9 percig főzzük a tojásokat. Ecetbe rakunk egy csipet sót, egy csipet cukrot és kb. ebbe hagyjuk állni a gyöngyhagymát. Olíva olajat keverünk hozzá.Az arany: 2:1 olaj-ecet.
Olívaolajon pirítunk zsemlemorzsát. Folyamatosan kevergetve addig pirítjuk amíg aranybarna nem lesz. A szalonnát is ropogósra sütjük. A spenót leveleket megmossuk és megszárítjuk. A zsemlemorzsával összekeverjük a sült szalonnát. Megborsozzuk. Vízgőz felett melegítjük meg a spenót leveleket. Amikor hervad a levél már akkor jó.Azonnal tálaljuk...
Megjegyzés: Az eredeti recept és kép:alexandracooks.com
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés