Elkészítési idő: 90 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: drága
Lencseleves marhahússal hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj 1 kg marhahús felkockázva
1 hagyma apróra vágva 3 fokhagyma darálva
4 sárgarépa szeletelve 3 nagy zeller 1 1/2 csésze szárított zöld vagy barna lencse
zúzott paradicsom 6 csésze marhahús alaplé 1 csésze száraz vörösbor 3 babérlevél 1 evőkanál szárított kakukkfű csípős cayenne bors 3 evőkanál friss apróra vágott tárkony só bors
Lencseleves marhahússal elkészítése:
A közepes fazékban közepes lángon olajat hevítünk.A hagymát pirítsuk kb. 3-4 percig, majd hozzáadjuk a marhahúst és a fokhagymát.5-10 perc alatt kérgesítsük a húst! Adjuk hozzá a sárgarépát, a zellert, a lencsét, a paradicsomot, a marhahús alaplét, a bort, babérlevelet, kakukkfűt, 1 tk. sót és cayenne borsot.Forraljuk fel, fedjük le, majd csökkentjük a hőt és kb. 45-60 percig pároljuk, amíg a lencsék nem puhulnak meg. Keverjük hozzá a végén a tárkonyt. Ezután sózzuk és borsozzuk utána ahogyan az ízlésünk kívánja...
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés