Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Tejszínes sajttorta ( sütés nélküli ) hozzávalók:
töltött keksz( pl.oreo stb. ) kb. 80 dkg krémsajt ⅓ csésze cukor 1 evőkanál vanília kivonat 1 csésze meleg tej 1 evőkanál zselatin
Tejszínes sajttorta ( sütés nélküli ) elkészítése:
A töltött kekszek kettéválasztjuk.( keksz és töltelékre, és külön vesszük )A kekszet ledaráljuk. Egy tálban a darált keksz felét az olvasztott vajjal összekeverjük. Csatos tortaformába töltjük és elsimítjuk egyenletesen. Egy másik lábasba mehet a krémsajt, a cukor, a töltött keksz tölteléke, a vanília kivonat. Kézi habverővel eldolgozzuk takarékon.( a lényeg, hogy csomómentes legyen ) Utána mehet bele a meleg tejbe a zselatin és hozzáöntjük a krémsajtos masszához. Kicsit megforraljuk. Levesszük a tűzről. A tortaformában lévő kekszes rétegre öntjük. A maradék darált kekszet szép egyenletesen eloszlatjuk a tetején. Ezt hagyjuk pihenni kb. 4 órán keresztül.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés