Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A sajttorta töltelékhez: egy kis tálban keverjük össze a krémsajtot, tojást, a habtejszínt, cukrot és vaníliát. Addig keverjük amíg sima nem lesz.
A francia toast tojásos keverékhez keverje össze a tojást, tejet, tejszínt, cukrot, vaníliát, fahéjat, szerecsendiót és sót egy nagy keverőedényben. Keverjük mindaddig, amíg egynemű nem lesz.
A kenyereket ebbe mártjuk bele egyesével. Egy őzgerinc formába rakjuk.
Egy réteg kenyér erre mehet a sajtkrémes réteg, erre megy még egy réteg kenyér, erre pedig a szeletelt eper. Az eperre tesszük a szeletelt banánt. Mindennek a tetejére rakjuk a az utolsó sor kenyeret. Kb. 30 percig sütjük lefedve, és kb. 10 percig fedetlenül. Amikor megsült hagyjuk kicsit hűlni. Kifordítjuk az őzgerinc formából és bekenjük a tetejét olvasztott vajjal, ezt megszórjuk porcukorral. Betesszük a sütőbe addig amíg a cukor meg nem karamellizálódik rajt( kb. 5 perc ).Felszolgáláskor díszítjük szeletel eperrel, banánnal és porcukorral.
Megjegyzés: Az eredeti recept és a hozzá tartozó kép a Töltött francia toast kenyér receptjéhez:tasty
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés