Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó
Mogyoróvajas krémes torta hozzávalók:
125g liszt
225g cukor
38g cukrozatlan kakaópor
1 ev. sütőpor
¾ ev. szódabikarbóna
½ teáskanál só
½ ev. kávé
125 ml tej
63 ml olaj
1 nagy tojás
1 teáskanál vanília kivonat
125 ml forró víz
1 1/2 csésze tejszín
1 1/4 csésze krémes mogyoróvaj
575 g krémsajt
1 1/4 csésze porcukor
250ml tejszín
2 evőkanál tiszta kukoricaszirup
125g tejcsokoládé apróra vágva
100 g ét csokoládé
finom apróra vágott földimogyoró és csokoládéforgács
Mogyoróvajas krémes torta elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Egy nagy tálba keverjük össze a lisztet, cukrot, kakaót, sütőport, szódabikarbónát, sót és kávét;
Adjuk hozzá a tejet, az olajat, a tojást és a vaníliát a lisztkeverékhez, és keverjük össze jól. Csökkentsük a sebességet a keverőn és óvatosan adjunk hozzá forró vizet a torta tésztához, folyamatosan, keverjük közben.
Öntsük a tésztát az elkészített torta serpenyőjébe. 30-35 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy jó-e.
Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni körülbelül 10 percig. Nyomkodjuk meg lefelé egy kicsit. Hagyjuk teljesen lehűlni...
Közben keverjük a krémsajtot és a mogyoróvajat össze, csomómentesre. Egy másik tálban keverjük össze a tejsínt és a porcukrot.
Adjuk hozzá a tejszínhabos masszát a krémsajtos keverékéhez, és a kézi keverővel keverjük, amíg össze nem keveredik, szükség szerint kaparjuk le a tálat.
A kapott masszát tegyük a torta tésztájára. A legjobb eredmény érdekében hűtsük 6 órán át, vagy ideális esetben egy éjszakán át.
Melegítsük a tejszínt és a kukoricaszirupot 2 percig a mikróban. Öntsünk rá az apróra vágott csokoládéra, és hagyjuk 1 percig, hogy megolvadjon. Keverjük meg, hogy egyenletesen elolvadjon.
Óvatosan vegyük ki a süteményt a tortaformából. Tegyük egy torta állványra . Öntsük az olvasztott csokit egyenletesen a torta tetejére, és használjunk egy spatulát,hogy simára egyengessük. Hagyjuk lefolyni a szélén, hogy az oldalakat bevonja.Hagyjuk hagy legyen kemény a csoki (
kb. 10 perc ):Apró mogyoróval és csokidarabokkal díszítjük...