Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: nagyon egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Csokoládés sajttorta hozzávalók:
24 darab pilóta vagy oreo keksz 4 evőkanál sózatlan olvadt vaj 225 gramm krémsajt
¾ csésze cukor (150 g) 1 teáskanál vaníliakivonat 4 csésze zsíros tejszín(960 ml)
1 ½ evőkanál zselatin por
2 bögre félig édes csokoládé olvasztva (340 g)
Csokoládés sajttorta elkészítése:
Az oreo kekszet összetörjük apró darabokra. Egy tálban összekeverjük:keksz, olvasztott vaj.Ez a kekszes részt öntjük a kerek tortaformába( kb.9 cm ).Fedjük le és hűtjük a hűtőszekrényben legalább 20 percig.Egy nagy tálban keverjük össze a krémsajtot, a cukrot és a vaníliát, amíg sima nem lesz. Melegítsük fel a tejszínt, majd adjuk hozzá a zselatint és hagyjuk 1 percig pihenni.Lassan adagoljuk a krémsajthoz és simára keverjük el. 4 külön részre öntsük szét. Egy tálban 3 csészével öntünk, 2 csészével a másodikba.2½ csésze a harmadik, és 1 csésze a negyedikben.
A második tálban lévőhöz egy 1 evőkanányi olvasztott csokoládét keverünk, a harmadik edényben 3 evőkanál olvasztott csokoládét, és a negyedik tálban 2 evőkanál csokoládét.
Kekszes alapra ráöntjük a tálak tartalmát. Elsőnek az üres( azaz nem raktunk bele csokit ) sajtkrémes, majd jöhet az amelyikbe 1 csoki ment aztán az amelyikbe 2 és legvégül a legsötétebb megy bele.( ha egy kicsit megköt akkor mikróban 30 másodpercre berakjuk, hogy lágy legyen megint az öntéshez ) Hagyjuk pihenni a hűtőben kb. 4 órán keresztül vagy egy éjszakán át.
Megjegyzés: Az eredeti csokoládés sajttorta receptje és képe:tasty
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés