Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Ét csokoládé torta hozzávalók:
2 csésze liszt 2 csésze fehér cukor 3/4 csésze cukrozatlan kakaó 2 teáskanál szódabikarbóna 1 teáskanál sütőpor 1/2 teáskanál só 2 tojás 1 csésze hideg főzött kávé 1 csésze tej 1/2 csésze olaj 2 teáskanál ecet
Ét csokoládé torta elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt kb.175 °C. A tepsit zsírozza meg és lisztel szórjuk meg.Egy nagy tálban össze kell keverni a lisztet, a cukrot, a kakaót, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót. Készítsünk egy kis "lyukat" a közepébe, és öntsük bele a tojást, a kávét, a tejet, az olajat és az ecetet. Keverjük össze, amíg sima nem lesz; a tészta vékony legyen. Öntsük a tésztát az elkészített tepsibe.
Sütjük az előmelegített sütőben 35-40 percig, "fokpiszkáló" tesztel ellenőrizzük. Hagyjuk lehűlni. Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokit és ráöntjük a tortára...Akár díszíthetjük is...pl.:eperrel.
Megjegyzés: Az eredeti Ét csokoládé torta receptje és képe: allrecipes
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés