1 csésze liszt ½ csésze sötét(cukrozatlan) kakaópor ½ teáskanál szódabikarbóna ½ csésze lágy vaj ⅓ csésze fehér cukor csésze barna cukor 1 tojás ½ teáskanál vanília kivonat
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Kenjük meg a tepsit vajjal.
Keverjük össze a lisztet, a kakaóport és a szódabikarbonát egy tálba.Utána mehet a vaj, fehér cukor, barna cukor, tojás és vanília kivonat egy elektromos keverővel együtt egy másik tálba, addig keverjük amíg sima és krémes nem lesz. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztkeveréket vajkeverékbe, amíg a tészta egynemű nem lesz. Vékonyan elegyengetjük a tésztát az előkészített sütőlapra.
( Ügyeljünk arra, hogy nagyon vékonyan terítsük ki, különben a közepe puha lesz, és az élek kemények lesznek. )
Süssük az előmelegített sütőben kb. 14 percig. Teljesen hagyjuk kihűlni és morzsoljuk kívánság szerint.
Tálalási javaslat: Egy pohár aljára mehet a morzsasüti, erre mehet a tejszínhab, morzsasüti és a legtetejére a tejszínhab...Reszelt étcsokival és egy szem eperrel díszítjük.
Megjegyzés: Bolti darált keksz helyett süteményekhez kiváló...
Az eredeti recept és kép a Házi készítésű csokoládés keksz morzsákhoz:allrecipes
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés