Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: olcsó
Kolbászos tészta hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj
sertéskolbász (a legjobb amit a költségvetésed enged) darabokra vágva 1 nagy hagyma apróra vágva 2 fokhagymagerezd zúzva 1 teáskanál chili por
400 g konzerv paradicsom 300 g rövid tészta például fusilli ( olasz csavart tészta )
Kolbászos tészta elkészítése:
Forraljunk egy nagy adag vizet.
Egy nagy serpenyőben 1 evőkanál olívaolajat melegítünk, és meglehetősen nagy lángon megsütünk vaskos darabokat a sertéskolbászból, amíg aranybarna nem lesz.
Csökkentsük a hőt, és adjunk hozzá 1 nagy apróra vágott hagymát és 2 zúzott fokhagymagerezdet, addig főzzük, amíg meg nem puhul.
Keverjünk hozzá 1 teáskanál chiliport és 400 g apróra vágott paradicsomot a kolbásszal, forraljuk fel a mártást, majd vegyük le takarékra és hagyjuk, hogy a tészta főzése alatt körülbelül 10 percig buborékolódjon.
A tésztát a csomagolás utasításainak megfelelően főzzük meg.
Lecsepegtetjük a tésztát, majd a kolbászmártással együtt a serpenyőbe billentjük, alaposan összekeverjük a bevonattal. Azonnal tálaljuk fel kenyérrel.
Megjegyzés: A kolbászos tészta eredeti receptje és képe:bbcgoodfood
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés