Elkészítési idő: 90 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Vacsora burgonyával és hússal hozzávalók:
600 g burgonya 400-500 g hús 1 nagy hagyma 4 gerezd fokhagyma 1 evőkanál vaj
1 evőkanál olaj 1 evőkanál liszt 500 ml tej 1 teáskanál só 1 teáskanál cukor
őrölt bors (egyéb fűszerek ízlés szerint) 160 g sajt
Vacsora burgonyával és hússal elkészítése:
A burgonyát vékony karikákra vágjuk fel. Az egy nagy hagymát szintén. A húsunkat is vékony szeletekre vágjuk. A fokhagyma gerezdeket szétnyomkodjuk.
Egy serpenyőbe mehet egy evőkanálnyi vaj, meg evőkanálnyi olaj. Kicsit megpirítjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a lisztet és egy kicsit együtt pirítjuk a fokhagymával. Hozzáöntjük a tejet. Kicsit főzzük, majd mehet a só, a cukor, és a őrölt bors. Kivesszük a fokhagymát. Ezután összeforraljuk. A jénai tálunkat kivajazzuk. Mehet bele egy réteg burgonya. Sózzuk, borsozzuk. Erre tesszük a két réteg húst, és sózzuk, borsozzuk. Kb 2-3 rétegben mehet hozzá a felkarikázott hagyma. Sózzuk. A tetejére mehet 4 réteg burgonyakarika. Ezt is megsózzuk, borsozzuk. A sajtot durvára reszeljük, és jól megszórjuk a tetejét. Erre ráöntjük a mártást. Nedves sütőpapírral lefedjük és előmelegített sütőben sütjük kb. 80-90 percig, kb. 200 fokon. kb. 50 perc elteltével levesszük a sütőpapírt róla és visszatesszük sütni kb. fél órára. Amikor a sajt aranybarna készen vagyunk.
Megjegyzés: Finom vacsora burgonyával és hússal, a titok a mártásban rejlik. Finoman főtt burgonya és hús vacsorához vagy ünnepi asztalhoz.
Vacsora burgonyával és hússal eredeti receptje és képe:youtube
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés